Μετάβαση στο περιεχόμενο
kozani
Επιστροφή

Ολοκληρώνονται τα δίκτυα αποχέτευσης ακαθάρτων που υλοποιεί η ΔΕΥΑ Κοζάνης στo Βατερό

Σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκεται το έργο των εσωτερικών και εξωτερικών δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων που υλοποιεί η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Κοζάνης στην τοπική κοινότητα Βατερού. Τον χώρο όπου εκτελούνται οι εργασίες, επισκέφτηκαν ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας και η πρόεδρος της ΔΕΥΑ Κοζάνης Νούλα Τουμπουλίδου, συνοδευόμενοι την προϊσταμένη των Τεχνικών Υπηρεσιών της ΔΕΥΑΚ Γιάννα Γκανάτσα.

Το εν λόγω έργο θα λύσει το χρόνιο πρόβλημα αποχέτευσης των ακαθάρτων του Βατερού, που αποκτά για πρώτη φορά δίκτυο, αντιμετωπίζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την ρύπανση των υδάτινων αποδεκτών και του περιβάλλοντος. Τα λύματα θα αποχετεύονται στον βιολογικό καθαρισμό Κοζάνης, όπου θα οδηγούνται για επεξεργασία.

Όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος Κοζάνης κ. Λάζαρος Μαλούτας « το έργο δίνει λύση στα χρονίζοντα προβλήματα του Βατερού. Το δίκτυο, το αντλιοστάσιο και ο καταθλιπτικός αγωγός ακαθάρτων, λύνει οριστικά το ζήτημα των ακαθάρτων, ενώ θα καταστήσει μακρινό παρελθόν κάποιες άσχημες και ιδιαίτερα προβληματικές εικόνες στον οικισμό».

Το αντλιοστάσιο συγκέντρωσης τον ακαθάρτων, οικοδομήθηκε σε έκταση που ανήκε στην οικογένεια Σάββα, και παραχωρήθηκε στον Δήμο Κοζάνης, γι αυτό το σκοπό. Ο κ. Μαλούτας ευχαρίστησε την οικογένεια, επισημαίνοντας την συνεισφορά της στην ολοκλήρωση του έργου.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 3.319.327,73 ευρώ, ενώ οι διαγωνιστικές διαδικασίες για την υλοποίησή του ξεκίνησαν το 2010.

 

Δείτε το βίντεο


130522_Δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων υλοποιεί η ΔΕΥΑ Κοζάνης στο Βατερό from Dimos Kozanis on Vimeo.