Μετάβαση στο περιεχόμενο
kozani
Επιστροφή

Τους νέους Αντιδημάρχους παρουσίασε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης


Τους νέους Αντιδημάρχους παρουσίασε το μεσημέρι της Πέμπτης, ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης.
Συγκεκριμένα πρόκειται γα τους:
1. Οικονομικών,  Βαλαή Γεώργιο
2. Στρατηγικού Σχεδιασμού - Προγραμματισμού & Πολεοδομίας,  Δεσποτίδη Κωνσταντίνο
3. Πολιτισμού & Τουρισμού,  Δημόπουλο Παναγιώτη
4. Τεχνικών Έργων, Συντήρησης & Πολιτικής Προστασίας Πουτακίδη Αριστοτέλη (χωρίς αντιμισθία)
5. Περιβάλλοντος & Διαχείρισης Απορριμμάτων, ΔΕ Δημ. Υψηλάντη και Ελλησπόντου  Γρηγοριάδη (χωρίς αντιμισθία)
6. Τοπικής Ανάπτυξης & Επιχειρηματικότητας, ΔΕ Κοζάνης  Αθανασιάδου Χρύσα
7. Βακουφτσή Κωνσταντίνο, ΔΕ Αιανής και Ελίμειας
 
Ο Δήμαρχος στην σύντομη τοποθέτηση του σημείωσε πως «πλέον έχουμε  περάσει στο δεύτερο μισό της θητείας.  Από τις πρώτες  μέρες της θητείας μας είχαμε δηλώσει πως διαθέτουμε μια πολύ ικανή ομάδα, με 25 ικανότατους Δημοτικούς Συμβούλους, που ο καθένας με τα δικά του ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, μπορεί να αναλάβει θέσεις ευθύνης. Οι έννοιες της συμμετοχής και της εναλλαγής είναι πολύ σημαντικές για μας και αποτελούν ζωτικό στοιχείο για τον εμπλουτισμό του πολιτικού σκηνικού. Οι αλλαγές για μένα σημαίνουν τη διατήρηση όσων θετικών πετύχαμε και το χτίσιμο πάνω σε αυτά. Με το σκεπτικό αυτό και με την παραδοχή πως όλοι είναι ικανοί να προσφέρουν,  προχωρήσαμε στις αλλαγές».
Ο κ. Ιωαννίδης ευχαρίστησε τους απελθόντες Αντιδημάρχους  Ελένη Τασοπούλου, Γιάννη Ιωαννίδη, Αχιλλέα Δημητριάδη και Ευθύμιο Ζαγάρα για τη συμβολή τους στο έργο του Δήμου Κοζάνης και τους συνεχάρη για όσα κατάφεραν.
Ξεκαθάρισε επίσης  πως οι αλλαγές σε καμία περίπτωση δεν σημαίνουν ότι υστέρησε κάποιος αντιδήμαρχος ούτε επέχουν θέση αξιολόγησης, εκφράζοντας την απόλυτη ικανοποίηση του για τη δουλειά που έγινε το προηγούμενο διάστημα .
Αναφορικά με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Τουρισμού ο Δήμαρχος υπογράμμισε πως το 2017 είναι η χρονιά που θα ανοίξει η νέα Βιβλιοθήκη, μια πολύ σημαντική πρόκληση. «Είναι στρατηγική μας επιλογή, η λειτουργίας της νέας βιβλιοθήκης να είναι πολύ ψηλά στις προτεραιότητες μας, καθώς πιστεύουμε πως το συγκεκριμένο εγχείρημα είναι ζωτικής σημασίας για το Δήμο μας».
Σημείωσε πως με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού  θα επιτευχθεί η συνένωση δυνάμεων σε επίπεδο σχεδιασμού και όλοι οι φορείς του Δήμου, που ασχολούνται με τον πολιτισμό θα έχουν μια κοινή κατεύθυνση.  Υπογράμμισε επίσης  πως η δημιουργία της δεν θα έχει επίπτωση στη νομική μορφή  των υφιστάμενων  δομών του Δήμου.
Ειδικά για την περίπτωση της Αντιδημαρχίας Τοπικής Ανάπτυξης για τη θέση της οποίας είχε ανακοινωθεί αρχικά ο Γιώργος Λαβαντσιώτης, ο κ. Ιωαννίδης διευκρίνισε πως  λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων που προέκυψαν, ο κ. Λαβαντσιώτης δεν αποδέχτηκε τελικά τη θέση, την οποία και κατέλαβε η Χρύσα Αθανασιάδου.
Στη συνέχεια το λόγο έλαβαν οι Αντιδήμαρχοι που εξέφρασαν την πρόθεση τους να εργαστούν σκληρά για την επίτευξη των στόχων της Δημοτικής Αρχής.