Μετάβαση στο περιεχόμενο
kozani

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕΑΤΡΟ Κοζάνης

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κοζάνης ιδρύθηκε το 1995. Στεγάζεται στην Αίθουσα Τέχνης.

Η Κεντρική Σκηνή του διαθέτει 600 θέσεις, μεγάλη σκηνή και φουαγιέ  και σύγχρονο ηχητικό και φωτιστικό εξοπλισμό. Στο υπερυψωμένο ισόγειο του ιδίου κτιρίου λειτουργεί η Εναλλακτική Σκηνή (Black Box) 80 θέσεων. Για τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις  του ΔΗ.ΠΕΘΕ χρησιμοποιείται το Υπαίθριο Θέατρο Κοζάνης, 700 θέσεων, στο πάρκο του στρατοπέδου.


 

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ .Κοζάνης στη μέχρι τώρα πορεία του έχει συνεργαστεί με σημαντικούς Έλληνες καλλιτέχνες και έχει παρουσιάσει έργα του ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου  στην Κοζάνη, την Αθήνα και σε πόλεις της ελληνικής περιφέρειας.

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης διοικείται από Διοικητικό Συμβούλιο και από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του. Το Διοικητικό Συμβούλιο αποτελείται από τον Πρόεδρο, τον Αντιπρόεδρο και εννέα Συμβούλους  που διορίζονται με απόφαση του εκάστοτε Δημοτικού Συμβουλίου.

Eνισχύει τη θεατρική παιδεία των πολιτών με τη λειτουργία περιφερειακών τμημάτων θεάτρου στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και εκπαιδευτικών προγραμμάτων όπως τα Παιδικά Τμήματα,  τα Τμήματα Εφήβων και τα Τμήματα Ενηλίκων

 

Στοιχεία επικοινωνίας:

Διεύθυνση: Τριών Ιεραρχών 2, Κοζάνη 50100 (Πάρκο Αγίου Δημητρίου)

Τηλ.: (+30) 24610 24062 & 6986 489049

email: info@dipethekozanis.gr

Ιστοσελίδα:  www.dipethekozanis.gr

FBpage: https://www.facebook.com/dipethekozanis/