Μετάβαση στο περιεχόμενο
kozani

Δίκτυα

Μέσω του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής, ο Δήμος Κοζάνης:

- συμμετέχει στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, δίνοντας τη δυνατότητα ένταξης κρατουμένων στην κοινότητα εκτίοντας την ποινή τους παρέχοντας εργασία και όχι μέσω φυλάκισης.

- συμμετέχει στο Δίκτυο «ΟΡΕΣΤΗΣ» που οργανώνει και συντονίζει το Κεντρικό Επιστημονικό Συμβούλιο για την Πρόληψη και την Αντιμετώπιση της Θυματοποίησης και της Εγκληματικότητας Ανηλίκων (Κ.Ε.Σ.Α.Θ.Ε.Α.), με στόχο την ορθολογική χάραξη και αποτελεσματική υλοποίηση των πολιτικών πρόληψης και αντιμετώπισης της θυματοποίησης και εγκληματικότητας των ανηλίκων.

- συγκρότησε την Ομάδα Προστασίας Ανηλίκων (Ο.Π.Α.), με τη συμμετοχή των κοινωνικών επιστημόνων της υπηρεσίας, η οποία συμμετέχει στο Εθνικό Δίκτυο Παιδικής Προστασίας.

- είναι μέλος του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων και καταρτίζει στα πλαίσια αυτού, προγράμματα πρόληψης, ενημέρωσης και αγωγής υγείας.

- είναι κέντρο πρακτικής άσκησης φοιτητών και σπουδαστών Κοινωνικής εργασίας, Επισκεπτριών Υγείας, Νοσηλευτών, και άλλων σχετικών ειδικοτήτων.